1 / 1 oldal

Hozzászólás Hangkártya Driver Telepítés

#1  skybot , 17 Szeptember 2009, 20:16

Az volna a problémám, hogy az ATI 4830-as VGA-mon van egy plusz hangvezérlõ. a Linux ezt ismerte fel, de ez csak HDMI kábelen képes hangot adni. Szeretném mûködésre bírni az alaplapi AC97-es karit. Szedtem le drivert, de nem tudom telepíteni. Segítene valaki az ügyben?

skybot Nem: Férfi

Kor: 22

Felhasználó #: 313
  • Vissza az elejére Lap aljára

Hozzászólás Válasz: Hangkártya Driver Telepítés

#2  aleph , 17 Szeptember 2009, 21:14

Nem kell extra driver. Az AC97 a legalapabb kangchip, és biztos vagyok benne, hogy mûködik is, csak nem az az alapértelmezett. A Hang beállításával próbálkozz a Mandriva Vezérlõközpontjában, vagy a KDE/GNOME hangbeállításai között.

Domain nevek ingyen tárhellyel és email fiókkal

hungary.png aleph Nem: Férfi

Felhasználó #: 2

Hozzászólás Re: Válasz: Hangkártya Driver Telepítés

#3  skybot , 17 Szeptember 2009, 22:24

aleph írta: [Hozzászóláshoz ugrás]
Nem kell extra driver. Az AC97 a legalapabb kangchip, és biztos vagyok benne, hogy mûködik is, csak nem az az alapértelmezett. A Hang beállításával próbálkozz a Mandriva Vezérlõközpontjában, vagy a KDE/GNOME hangbeállításai között.

Próbálkoztam már, de nem jutottam elõrébb. Nem tudom beállítani, hogy melyiket használja. Nézegettem beállításokat, de mindig az ati marad alapértelmezet. Néztem hardver tallózót, meg hangbeállításokat is. A hangkeverõ meg csak 2 ATI kártyát lát. Egyik sem ad hangot.

skybot Nem: Férfi

Kor: 22

Felhasználó #: 313

Hozzászólás Re: Hangkártya Driver Telepítés

#4  Silent_Bob , 01 Szeptember 2010, 16:51

Bocs ha nagyon laikus a hozzászólásom, nem akarok senkit az erdõbe vinni, de nekem volt egy idõben egy hasonló problémám és úgy oldottam meg hogy a másik hangot letiltottam a BIOS- ban a probléma egyik szereplõje szintén egy ac97 volt

Silent_Bob Nem: Férfi

Kor: 29

Felhasználó #: 445

ElrejtMennyire találtad hasznosnak a témát?
Téma megosztása
blinkslist.com blogmarks.net co.mments.com del.icio.us digg.com newsvine.com facebook.com fark.com feedmelinks.com furl.net google.com linkagogo.com ma.gnolia.com meneame.net netscape.com reddit.com shadows.com simpy.com slashdot.org smarking.com spurl.net stumbleupon.com technorati.com favorites.live.com yahoo.com DIGG ITA Fai Informazione KiPapa Ok Notizie Segnalo Bookmark IT
Téma linkje
URL
BBCode
HTML
ElrejtHasonló témák
Téma Szerzõ Fórum Válaszok Legutolsó üzenet
Nincsenek új hozzászólások Virtualbox Kerner Driver brtkr RPM farm 0 , 26 Július 2010, 17:45 Legutóbbi hozzászólások
Vendég
Nincsenek új hozzászólások Webkamera Pixart 093a:2621 Driver Kerestetik cappa72 Általános hardver 4 , 11 Január 2009, 16:24 Legutóbbi hozzászólások
cappa72
Nincsenek új hozzászólások Telepítés USB-rõl arasorn Notebook 3 , 17 November 2011, 20:36 Legutóbbi hozzászólások
arasorn
Nincsenek új hozzászólások 64 Bit Telepítés bubo Mandriva Blog 1 , 15 Május 2011, 20:15 Legutóbbi hozzászólások
blackbird
Nincsenek új hozzászólások Telepítés Terminálban Sandy Disztribúciók 10 , 22 Május 2012, 19:47 Legutóbbi hozzászólások
aleph

1 / 1 oldal

Felhasználók, akik ezt a témát olvassák: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég
Regisztrált felhasználók: Nincs

Image
Üdvözöljük Önt a MandrivaLinux.hu oldalon!

A Mandriva Linux egy könnyen használható, stabil, gyors és biztonságos operációs rendszer. Alkalmas mind otthoni felhasználásra (desktop) - filmnézés, zenehallgatás, internetezés... - mind kiszolgáló (server) feladatok ellátására - apache, ftp, levelezés, adatbázis... A Mandriva célja egy olyan Linux megalkotása volt, amit könnyen és biztonságosan tud széles körben alkalmazni, de mégis specializálhatja bizonyos feladatok elvégzésére.
Hogyan jöhetett ez össze? A közösség bevonásával. Bárki aki úgy érzi, hogy szeretné a Linux fejlesztésével foglalkozni bizton számíthat a Mandriva fejlesztõinek támogatására. Ez gyors és hatékony fejlesztést tesz lehetõvé mind a Mandriva S.A.-nak, mind Önnek.
A Mandriva szabadon letölthetõ, ingyenes verziókkal is rendelkezik. A Mandriva S.A. által kifejlesztett programok mindegyike nyílt forráskóddal (open source) és GNU GPL licenccel rendelkezik - a fizetõs verziók a Linux támogatásában különböznek. Amennyiben a felhasználónak igénye van a megkülönböztetett figyelemre és gondoskodásra érdemes ellátogatnia a Mandriva Store oldalára.

A Mandriva S.A. jogutódja a Mandrake, Conectiva és Linbox márkáknak.